Прокурор Денис Іванов розповів деталі справи «Майдану»

Прокурор Денис Іванов розповів деталі справи «Майдану»

Стріляти по майданівцях Янукович наказав близько 7 ранку 20 лютого, – прокурор Іванов.

«Ми з’ясували, що 20 лютого 2014 року Янукович, перебуваючи у своїй резиденції Межигір’я» у період з 6 год 52 хв до 7 год ранку мав контакт урядовим зв’язком із Захарченком. Слідство має підстави вважати, що саме під час цієї розмови, яка тривала приблизно 8 хвилин, Янукович дав вказівку Захарченку на застосування вогнепальної зброї підрозділами, які йому підпорядковані, у напрямку протестувальників у центральній частині Києва», – розповів прокурор у «справах Майдану» Денис Іванов.

За даними слідства, після розмови з Януковичем колишній очільник МВС через урядовий зв’язок мав дві телефонні розмови з міністром внутрішніх справ Росії Володимиром Колокольцевим.

«Про що вони говорили, слідство не встановило. Але за допомогою численних відеозаписів, які тоді здійснювалися в центральній частині Києва, відстежується зв’язок, як після чергового дзвінка Януковича до Захарченка, міліція починає активний штурм на конкретній ділянці і застосовує надмірне фізичне насильство, спеціальні засоби, гранати, гумові кийки, стріляє з помпових рушниць. І перед початком цього всього, хвилин за п’ять-десять, відбувається з’єднання. Про що вони говорять? Можливо, саме про цю операцію», – сказав він.

Поділитись