В Україні знайшли застосування для колишньої резиденції Януковича

В Україні знайшли застосування для колишньої резиденції Януковича

Уряд України вніс у Верховну раду законопроект щодо створення парку-пам’ятника на території колишньої резиденції втікача Віктора Януковича.

Про це з посиланням на представника українського кабміну у парламенті Тараса Мельничука.

“Законопроектом передбачено створення на території Вишгородського району Київської області парку-пам’ятника садового паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я” загальною площею 138,5937 га”, – пояснив він у своєму Telegram-каналі.

При цьому, за словами чиновника, парк-пам’ятник буде організовано за рахунок земель державної власності, які «нададуть йому на постійне користування».

Колишній президент України Віктор Янукович залишив Київ і виїхав до Росії у 2014 році після масових антиурядових виступів в Україні, які отримали назву Євромайдан. На батьківщині екс-главу України заочно визнано винним у державній зраді та засуджено до тюремного ув’язнення.

Резиденцію Януковича «Межигір’я» у 2007 році було передано у власність політика. За версією слідства, це сталося із порушенням закону. 2018 року київський суд передав «Межигір’ю» в управління агентству з повернення активів.

Поділитись