Крим готовий приймати авіарейси з України

Крим готовий приймати авіарейси з України

Міжнародний аеропорт Сімферополя готовий до відкриття авіарейсів з будь-якою країною світу, в тому числі з Україною.

Про це повідомив голова комітету так званого кримського парламенту з питань санаторно-курортного комплексу і туризму Олексій Черняк. З жовтня 2015 року між Росією і Україною повністю відсутня авіасполучення, цей крок став ініціативою Києва.

Раніше на сайті президента України Володимира Зеленського були зареєстровані дві петиції: одна про відновлення залізничного сполучення з Кримом, друга – про відновлення авіасполучення з Росією.

“Новий аеропорт Сімферополя побудований за найсучаснішими вимогами і розрахований на прийом рейсів з усіх куточків світу, в тому числі з України. В аеропорту є пункти для прийому рейсів з ближнього і далекого зарубіжжя”, – сказав Черняк.

Україна припинила авіасполучення з Кримом після анексії півострова Росією, тоді ж через санкційну політику було повністю припинено міжнародне авіасполучення з кримським регіоном.

“Відновлення авіасполучення насамперед вигідною самій Україні. Щодо нашого аеропорту, то він готовий приймати авіарейси хоч з європейських країн, хоч з Америки, хоч з України. Крим гостинний регіон і чекає іноземного туриста”, – сказав Черняк.

Поділитись