Кількість загиблих через ракетний удар по селу Гроза на Харківщині зросла до 53

Кількість загиблих через ракетний удар по селу Гроза на Харківщині зросла до 53

За допомогою ДНК-експертиз ідентифікували ще одну жертву ракетного удару по кафе у селі Гроза на Харківщині, таким чином кількість загиблих, за інформацією на ранок 10 жовтня, сягнула 53 осіб.

Про це повідомив на брифінгу начальник Слідчого управління – заступник начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає кореспондент Укрінформу.

«Понівечені тіла доводилося збирати по частинах. Ми дослідили 135 решток тіл, робимо це й дотепер. ДНК-мобільні лабораторії працюють цілодобово, як і слідчі. 51 загиблий рахувався на перший день. Лише 28 осіб було ідентифіковано під час огляду місця події. Зараз уже ідентифіковано 53 людини, які загинули» – зазначив Болвінов.

Він додав, що, враховуючи ще неідентифіковані частини тіл і заяви про безвісти зниклих, остаточна кількість жертв може ще збільшитися.

За його словами, загалом уже проведено 288 ДНК-досліджень. Без наявної сучасної техніки, яку поліція Харківщини отримала минулого року від закордонних партнерів, така кількість експертиз проводилася би майже рік.

За час розслідування надійшло 22 заяви про безвісти зниклих осіб. Чотири заяви не підтвердилися, люди знайшлися, 13 ідентифікували серед загиблих, п’ять вважаються зниклими і зараз.

Поділитись