Катастрофічна повінь у Лівії: загинуло понад 11 тисяч осіб

Катастрофічна повінь у Лівії: загинуло понад 11 тисяч осіб

Повінь у лівійському місті Дерна забрала життя як мінімум 11300 людей, заявили в Червоному Півмісяці. Місцева влада попереджає: цифри, ймовірно, збільшаться.

Про це повідомляє Euronews.

Мер міста Дерни, яке зараз практично на чверть змите в море, припускає, що жертвами стихії могли стати 20 тисяч людей. Такий висновок він зробив ґрунтуючись на кількості зруйнованих будівель в місті.

«Я не можу підтвердити остаточні цифри, але масштаб, щоправда, величезний. І я боюся, що ми почуємо справді великі цифри, можливо, навіть більші, ніж вже було підтверджено», – заявив постійний представник Лівії при ООН Тахер Ель-Сонні.

Зазначається, що серед жертв – не лише лівійці. За даними місцевої влади, на місці трагедії було виявлено тіла десятків мігрантів з Єгипту та Судану.

Повінь на лівійському узбережжі була викликана циклоном «Даніель». 10 вересня він приніс у район міста Дерна на сході країни штормовий вітер та зливи з грозами, які зруйнували дві греблі. В результаті цілі райони опинилися під водою, а місцеві жителі були віднесені потоками до Середземного моря.

Поділитись