Гонконг накрила найбільша злива за понад 100 років: місто паралізоване

Гонконг накрила найбільша злива за понад 100 років: місто паралізоване

Рекордні опади паралізували більшу частину Гонконгу в п’ятницю: повені затопили станції метро і замкнули водіїв на дорогах, оскільки влада призупинила роботу шкіл та закликала громадськість шукати безпечний притулок.

Про це пише CNN.

Повінь почалася пізно ввечері в четвер, коли Гонконзька обсерваторія зафіксувала кількість опадів понад 158 міліметрів з 23:00 до півночі, що є найвищою годинною кількістю опадів з моменту початку реєстрації у 1884 році, повідомило уряд у прес-релізі. 

На фотографіях та відео видно, як жителі пробираються крізь каламутні коричневі паводкові води, тоді як зливи продовжують затоплювати густонаселене місто з населенням 7,5 мільйонів людей. У деяких низинних районах вулиці перетворилися на вируючі потоки, і влада була змушена рятувати автомобілістів, що застрягли у своїх машинах.

П’ятнична повінь знову спричинила масові перебої у роботі транспорту та бізнесу у фінансовому центрі: фондовий ринок скасував ранкові торги, а всі школи закрилися на весь день. У п’ятницю влада звернулася до підприємств із проханням дозволити другорядним співробітникам залишатися вдома або шукати безпечного притулку, пославшись на небезпечні умови пересування.

За даними сайту онлайн-погоди OGimet, у деяких частинах міста за 24 години випало майже 500 мм опадів.

Поділитись