Йєллен змінила термін настання дефолту в США

Йєллен змінила термін настання дефолту в США

Мінфін США може вичерпати можливості обслуговування державного боргу через досягнення його ліміту до 5 червня, а не 1 червня, як очікувалося раніше.

Про це йдеться в новому листі міністра фінансів Джанет Йеллен, направленому керівництву американського конгресу. Текст документа опубліковано на сайті відомства.

«У зв’язку з надходженням нових даних я поспішаю зазначити, що ми вважаємо наступне: міністерство фінансів, швидше за все, виявиться не в змозі задовольняти всі зобов’язання уряду до 5 червня, якщо конгрес не вживе заходів щодо підвищення або припинення дії стелі держборгу», — зазначається у документі.

Йєллен знову закликала керівництво конгресу якнайшвидше вирішити питання зі стелею держборгу. Вона додала, що продовжить надавати законодавчому органу оновлені дані щодо ситуації.

Раніше міністр фінансів США вже неодноразово повідомляла конгрес про ризик дефолту до початку червня та потенційно з 1 червня. Причина – перевищення ліміту держборгу, який становить приблизно 31,5 трлн доларів. Вона закликала або збільшити стелю, або припинити його дію.

Поділитись