Іспанія передасть Україні новий пакет військової допомоги

Іспанія передасть Україні новий пакет військової допомоги

Іспанія планує передати новий пакет військової допомоги для України: додаткові засоби ППО, артилерія та антидронові системи.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський після зустрічі з прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом.

Володимир Зеленський відвідав Іспанію та зустрівся з прем’єр-міністром країни Педро Санчесом, щоб обговорив подальшу військову допомогу для України, зокремо, і нове озброєння для ЗСУ. 

«Обговорили новий пакет оборонної підтримки, який містить додаткові засоби ППО, артилерію та антидронові системи. Готуємося розпочати переговори щодо вступу України до ЄС за головування Іспанії. Дякую за підтримку нашого прагнення», – повідомив Володимир Зеленський.

Крім того, лідери країн обговорили питання стосовно допомоги Іспанії з енергетичним обладнанням перед зимовим періодом для України, а також роботу й захист зернового коридору. 

Також йшлося про подальші дії України до ЄС.

«Готуємося розпочати переговори щодо вступу України до ЄС за головування Іспанії. Дякую за підтримку нашого прагнення», – повідомив Зеленський. 

Іспанія до кінця року буде голосувати у Раді ЄС. У грудні планується зустріч європейських лідерів, на якій потенційно можуть ухвалити рішення про відкриття переговорів з Україною.

Поділитись