Євросоюз продовжив санкції проти Януковича

Євросоюз продовжив санкції проти Януковича

Рада ЄС офіційно продовжила на рік індивідуальні санкцій проти екс-президента України Віктора Януковича і ще дев’яти осіб з його оточення, виключивши при цьому з чорного списку колишніх прем’єр-міністра Миколи Азарова і міністра енергетики Едуарда Ставицького.

Про це йдеться в поширеному в четвер заяві Ради ЄС.

“Рада прийняла рішення продовжити на рік до 6 березня 2021 року рішення про заморожування активів щодо 10 фізичних осіб, відповідальних за нецільове використання українських державних коштів. Заборонні заходи щодо двох осіб не були продовжені”, – йдеться в документі. Дане рішення набуде чинності в четвер, після його публікації в Офіційному журналі ЄС.

Євросоюз запровадив 5 березня 2014 року цільові санкції щодо 18 громадян України, включно з Януковичем, двох його синів, колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова та наближених до них осіб. Санкції були введені на один рік і включали заборону на в’їзд на територію співтовариства і заморожування банківських активів. Підставою для введення санкцій ЄС назвав “нецільове використання державних коштів”. Протягом наступних років ЄС вносив незначні зміни в цей список, то розширюючи, то скорочуючи його.

Поділитись