ЄС відмовився допомогти Чорногорії в погашенні китайських кредитів

ЄС відмовився допомогти Чорногорії в погашенні китайських кредитів

Чорногорія не може розраховувати на те, що Європейський союз погасить її кредит, який вона взяла у Китаю для будівництва шосе, заявив представник Єврокомісії Пітер Стано.

Про це повідомляє чорногорське новинне агентство RCTG.

«Ми не гасимо кредити, які наші партнери на Західних Балканах беруть у третіх країн», – зазначив Стано, відповідаючи на питання журналіста про прохання уряду Чорногорії допомогти їй погасити кредит.

Нагадаємо, віце-голова чорногорського уряду Дрітан Абазовіч заявив в кінці березня в Європейському парламенті, що Європейський союз повинен допомогти Чорногорії погасити мільярд євро кредиту китайському банку Exim, який взяв на себе зобов’язання побудувати першу ділянку шосе від Бара до кордону з Сербією, тим самим допомагаючи зменшити вплив Китаю в цій країні.

Чорногорія в 2014 році запозичила у китайського банку кошти, щоб побудувати перший з трьох ділянок автомагістралі, що веде з Бара, через міста на узбережжі, до кордону з Сербією, під 2 відсотки річних і шестирічним пільговим періодом, спливав в цьому році, і терміни будівництва прорвалися декілька разів.

Поділитись