ЄС стає все важче знайти необхідне обладнання для енергосистеми України

ЄС стає все важче знайти необхідне обладнання для енергосистеми України

У країнах Європейського союзу (ЄС) визнають, що з часом все складніше знаходити необхідне обладнання для підтримки роботи енергосистеми України.

Про це написала газета Financial Times (FT) у вівторок, 22 листопада, із посиланням на дипломатичне джерело в одній із європейських країн.

«Ми перебуваємо у постійному контакті з Європейською комісією та іншими державами-членами, щоб надати максимальну підтримку Україні. Але з кожним тижнем стає все важче знайти необхідне обладнання з огляду на розвиток ситуації», — сказало джерело видання.

Він додав, що внаслідок ударів було зруйновано критичну інфраструктуру України.

Раніше, 18 листопада український прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що майже половину енергосистеми країни виведено з ладу. Він також повідомив, що через ситуацію Києву необхідна додаткова допомога з боку Євросоюзу, яка піде на купівлю енергетичного обладнання та газу.

На день раніше Єврокомісар з антикризового управління Янез Ленарчич також заявляв, що руйнування енергетичної інфраструктури в Україні досягли критичного рівня. За його словами, у зв’язку з цим ЄК ухвалила рішення про постачання Україні енергетичного обладнання загальною вагою 1800 тонн.

15 листопада рашисти завдали масованого удару по системі військового управління України та пов’язаним з нею об’єктам енергетики.

Поділитись