Японія планує поставити на озброєння сотні ударних безпілотників

Японія планує поставити на озброєння сотні ударних безпілотників

Міністерство оборони Японії планує придбати за кордоном ударні безпілотники для тестового використання наступного року, а після 2025 року збирається поставити на озброєння сотні таких літальних апаратів як японського, так і іноземного виробництва.

Про це повідомила в середу газета Yomiuri з посиланням на джерела.

За її даними, розглядається можливість придбання дронів-камікадзе Harop ізраїльського виробництва та американських Switchblade, а також ударних безпілотників, які несуть боєприпаси, таких як Bayraktar.

Сили самооборони Японії, як очікується, після тестового періоду оцінять необхідність ударних безпілотників та перейдуть до масового впровадження після 2025 року. На озброєння планують поставити як закуплені за кордоном безпілотники, а й апарати місцевого виробництва.

Головною метою, як зазначають джерела, стане оборона віддалених островів Нансей на південному заході країни. В екстреній ситуації бойові дрони будуть застосовуватися для атаки кораблів супротивника і десанту, що наближаються. Крім того, безпілотники можуть застосовуватися для проведення спостереження в районі баз Сил самооборони.

Поділитись