Громадяни хочуть завершення війни та кризи, – Борис Беспалий

Громадяни хочуть завершення війни та кризи, – Борис Беспалий

Зростання президентських рейтингів Юлії Тимошенко свідчить, що, на думку громадян, саме вона може домогтися завершення війни та вивести Україну з кризи. Про це заявив політолог Борис Беспалий, коментуючи результати свіжого соціологічного дослідження від КМІС.

Соціологи зафіксували, що Юлія Тимошенко значно випереджає всіх конкурентів на президентських виборах. За неї готові проголосувати 25% тих, хто визначився і піде на вибори. При цьому за чинного президента Петра Порошенка свої голоси віддадуть лише 9% українців.

Аналіз тенденцій, який провели соціологи, фіксує постійне зростання для Тимошенко й постійне падіння у Порошенка.

Політолог Борис Беспалий переконаний, що «вся діяльність Юлії Тимошенко засвідчує, що лише вона може ліквідувати закоренілу кланову систему».

Опитування проводилося з 5 по 21 лютого в 110 населених пунктах усіх регіонів України методом особистого інтерв’ю (крім АР Крим та окупованих частин Луганської та Донецької обалстей) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Поділитись