Греція почала другий етап ослаблення обмежень через COVID-19

Греція почала другий етап ослаблення обмежень через COVID-19

Греція почала другий етап скасування обмежень, введених через пандемію коронавірусу: з 11 травня поновилися заняття у випускних класах шкіл і відкрилася частина підприємств сфери послуг і магазинів.


Як повідомило міністерство розвитку і інвестицій країни, до роботи повернуться 155,9 тис. співробітників (22,5%) і 66,01 тис. Підприємств (25% припинили роботу). Крім того, відкриються магазини більшість магазинів і ринків.

У понеділок відкрилися також аматорські автошколи, установи, що займаються азартними іграми і ставками, і служби дієтології.

Всього з початку скасування обмежень до роботи повернуться 225 тис. осіб, або 33% людей, робота яких була припинена, і 93 тисячі підприємств, або 35%, закритих за вказівкою уряду.

Поступова відміна обмежень почалася в країні з 4 травня. План розрахований на два місяці за умови, що ситуація з поширенням коронавірусу не погіршиться. На першому етапі скасування обмежень роботу відновили близько 10% підприємств.

Третій етап поетапного зняття обмежень запланований на 18 травня, коли відкриються зоопарки та ботанічні сади, а також археологічні пам’ятники, включаючи Акрополь. При цьому в разі збільшення числа хворих уряд поверне обмеження.

Поділитись