Глава МЗС Німеччини заявила про необхідність перемовин з Росією щодо України

Глава МЗС Німеччини заявила про необхідність перемовин з Росією щодо України

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок перед поїздкою до США знову виступила за діалог із Росією щодо України.

Вона заявила про це у середу, 5 січня.

«Що стосується Росії, то загальне посилання європейців та уряду США зрозуміле: дії Росії мають ціну, і вихід із кризи може бути лише через діалог. Ми чітко говорили про це російському уряду останні кілька днів і тижнів», — уточнила міністр.

Вона додала, що США є найсильнішим союзником європейців. За словами Бербок, сила альянсу вимірюється не танками та ракетами, а тим, що країни «діють спільно, коли це особливо важливо».

Раніше представник з питань зовнішньої політики Християнсько-демократичного союзу, що входить в опозицію, Юрген Хардт побачив у зовнішній політиці Німеччини «тріщини» через відсутність в уряді ФРН єдиної позиції щодо «Північного потоку-2». За його словами, соціал-демократи, «зелені» та ліберали також не мають спільної точки зору щодо санкцій проти Росії.

Наприкінці грудня Бербок виступила проти постачання озброєння Україні, оскільки це може призвести до подальшої військової ескалації на сході країни. Бербок заявила, що головне завдання міжнародної спільноти – не допустити подальшої ескалації.

Поділитись