«Зелені» у Німеччині не виключили введення антиросійських санкцій через Україну

«Зелені» у Німеччині не виключили введення антиросійських санкцій через Україну

Депутат від німецької партії «Зелені» Омід Нуріпур в інтерв’ю виданню Waz не виключив санкцій щодо «Північного потоку – 2».


«Газовий проект такого розміру завжди має надзвичайно політичний характер. Але політика не може просто втручатися у сертифікацію. Якщо Росія вторгнеться в Україну, «Північний потік – 2», звісно, ​​стане предметом обговорення. Це взагалі не питання», – заявив він.

Політик також зазначив, що «Зелені» були проти проекту СП-2, але після закінчення будівництва газопроводу партія готова підкорятися закону. За його словами, якщо Єврокомісія та Федеральне мережеве агентство дійдуть загального висновку, сторони закладуть правову основу, то тоді «Північний потік – 2» буде запущено, сказав Ніріпур.

Раніше, 29 грудня, депутат бундестагу від партії «Альтернатива для Німеччини» Штефан Котре повідомив, що суперечності між канцлером Німеччини Олафом Шольцом і головою МЗС країни Анналеною Бербок з питань СП-2 вказують на кризу в німецькому уряді. Як вважає Котре, питання про запуск СП-2 перевели із приватного комерційного питання та геополітичну проблему з ідеологічних міркувань. Він висловив думку, що уряд Німеччини відірваний від реальності та ставить під загрозу партнерство між Москвою та Берліном, а також стабільність постачання енергоносіїв до Європи.

Поділитись