У Китаї не знайшли логіки в позиції Європи щодо “Північного потоку — 2”

У Китаї не знайшли логіки в позиції Європи щодо “Північного потоку — 2”

Читачі китайського порталу “Гуаньча” висміяли звинувачення європейських країн на адресу Росії щодо ситуації з постачанням газу.


“Ха-ха, Німеччина попередила, що якщо конфлікт в Україні продовжить посилюватися, вона не виключає повної зупинки “Північного потоку — 2”. Ці… ідіоти спрямовують пістолет собі в обличчя і кричать: “Не бий мене, якщо битимеш, я буду стріляти!» — пожартував один із користувачів.

“Логіка справді незрозуміла, начебто “Північний потік – 2″ взагалі не має відношення до Європи”, – зазначив інший коментатор.

Китайців вразили спроби європейських країн загрожувати Кремлю в умовах дефіциту газу та проблем простих споживачів.

“Насправді, від холоду постраждають лише звичайні люди, а ці олігархи не замерзнуть і не голодуватимуть! Прості люди хочуть жити і працювати у мирі та достатку, але ті, хто мають гроші та владу, заграються в політику. Черговий доказ лицемірства демократії західного зразка”, – обурився один із читачів.

“Приставили ніж до свого горла і загрожує Росії. Заради чого ви збираєтеся померти? Про що думають німці?” – написав інший користувач.

Відчутне зростання цін на газ у Європі почалося з квітня-травня, коли середня ціна на споті за індексом хаба TTF коливалася в діапазоні 250-300 доларів за тисячу кубометрів, в останні дні літа вартість контракту з постачанням “на день уперед” перевищила 600 доларів. а вже на початку жовтня – 1000 доларів. Історичного максимуму на ф’ючерсному ринку в 2190 доларів за тисячу кубів було досягнуто 21 грудня.

Поділитись