Франція вимагає від Туреччини зупинити військову операцію в Сирії

Франція вимагає від Туреччини зупинити військову операцію в Сирії

Франція докладе більше зусиль, щоб зупинити наступ Туреччини в північно-східних районах Сирії, йдеться в заяві Єлисейського палацу, зробленого за підсумками засідання ради оборони і національної безпеки під головуванням президента країни Еммануеля Макрона.

“Франція буде нарощувати свої дипломатичні зусилля в тісній координації зі своїми партнерами … для забезпечення негайного припинення нинішнього наступу Туреччини”, – передає РІА Новини повідомлення Парижа.

У заяві зазначено, що буде прийнята програма екстреного гуманітарного реагування для місцевого населення Сирії. Також в заяві підкреслюється, що Франція рішуче засуджує наступ Туреччини.
Макрон на засіданні заявив, що військова операція Туреччини може “привести до трагічних гуманітарних наслідків”, в тому числі до відновлення впливу терористичного угрупування ІГІЛ. Його позицію підтримує глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан.

“Це наступ призведе до серйозних гуманітарних руйнувань. Франція очікує від цієї зустрічі конкретного вимоги припинити наступ … і твердої позиції з експорту озброєнь до Туреччини”, – передає Reuters слова глави МЗС Франції на зустрічі зі своїми колегами з ЄС в Люксембург.

Нагадаємо, раніше в понеділок глава МЗС Австрії Александер Шалленберг заявив, що країни НАТО повинні ввести збройне ембарго проти Туреччини через її військову операцію на півночі Сирії. Його позицію підтримав Глава МЗС Бельгії Дідьє Рейндерс.

Поділитись