Франція відклала санкції проти Великобританії

Франція відклала санкції проти Великобританії

Франція відклала на 2 дні набрання чинності санкцією проти Великобританії через суперечку про рибальські ліцензії.

Обмеження передбачають постійний митний та санітарний контроль товарів із Великобританії, заборона на розвантаження у Франції морепродуктів та зниження подачі електрики на Нормандські острови. У Парижі стверджують, що французьким рибалкам було надано вдвічі менше дозволів на вилов риби у водах Джерсі, ніж вони просили.

Крім того, Великобританію звинувачують у недотриманні угод про ліцензії, укладені у рамках Brexit. У свою чергу Лондон заяви Франції називає непропорційними та викликають розчарування. Так, представник прем’єр-міністра Бориса Джонсона щодо Brexit зазначає, що Великобританія повністю дотримується всіх домовленостей і схвалила 98% відправлених рибалками Євросоюзу заявок.

Ситуація ускладнилася і після того, як французька влада затримала британське судно без ліцензії біля французьких берегів.

Санкції мали набути чинності сьогодні, але не застосовуватимуться як мінімум до 4 листопада, коли в Парижі відбудуться переговори з представниками Британії. У Лондоні привітали це рішення Парижа.

Раніше країни ЄС зажадали від Брюсселя розробити план дій на випадок торгової війни з Великобританією.

Поділитись