У США прийняли резолюцію із закликом наростити тиск на Мінськ

У США прийняли резолюцію із закликом наростити тиск на Мінськ

Комітет у закордонних справах сенату Конгресу США прийняв резолюцію, в якій є заклик до уряду країни у взаємодії з союзниками нарощувати тиск на владу Білорусі.

Про це на своїй офіційній сторінці в Twitter повідомив голова даного комітету Роберт Менендес. У документі потрібно провести нові президентські і парламентські вибори в Білорусі.

Закликаємо до проведення нових президентських і парламентських виборів в Білорусі, які повинні бути вільними і справедливими, пройти відповідно до стандартів ОБСЄ, за участю спостерігачів ОБСЄ і незалежних місцевих спостерігачів, – йдеться в резолюції.

У ній також наголошується, що сенатори мають намір «відмовитися визнавати чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка законно обраним лідером республіки». Для надання максимального тиску на режим Лукашенка США попросили про тісну взаємодію уряду з ЄС, Великобританії, Канади та інших країн. Вашингтон вітає санкції ЄС, введені проти Мінська, і закликає координувати прийняття додаткових заходів.

Раніше Лукашенко звинуватив Захід у втручанні у внутрішні справи Мінська. Він також зазначив, що невдала спроба державного перевороту не змінила планів противника і він як і раніше націлений на зміну влади в країні. За його словами, в даний момент для досягнення цієї мети задіюються санкції, фінансуються протести, екстремізм і тероризм.

Поділитись