Лукашенко заявив про підготовку диверсій на оборонних об’єктах в Білорусі

Лукашенко заявив про підготовку диверсій на оборонних об’єктах в Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що противники білоруської влади під контролем іноземних спецслужб планують диверсії на об’єктах оборонного комплексу і економіки, роблять спроби інспірувати страйку на білоруських підприємствах.


“Іноземні спецслужби та їхні посібники вивчають обстановку в трудових колективах, намагаються інспірувати страйку”, – сказав Лукашенко в понеділок у Мінську, приймаючи кадрові рішення в системі державної безпеки. Його слова наводиться агентством Sputnik Білорусь.

Президент додав, що плануються диверсії на об’єктах оборонного комплексу, економіки та життєзабезпечення.

“Створені під контролем спецслужб політемігрантські центри у Варшаві та Вільнюсі націлюють радикалів на акції залякування щодо громадських і державних діячів, представників засобів масової інформації, силових органів. Добралися і до суддівського корпусу”, – заявив глава держави.

Після минулих в Білорусі 9 серпня 2020 року виборів президента, на яких в шостий раз переміг Лукашенко, який набрав, за даними ЦВК, 80,1% голосів, в країні пройшли масові протестні акції опозиції, для припинення яких силовики в тому числі використовували спецзасоби і спецтехніку . КДБ Білорусі 11 лютого заявив, що прояви протестів практично зійшли нанівець.

Білоруська влада неодноразово заявляла, що протестні акції в країні координуються через кордони. Лукашенко звинувачував Захід у прямому втручанні в ситуацію в республіці, відзначав, що заворушення направляють США, а європейці їм “підіграють”. Відносини Білорусі з країнами Заходу після виборів різко погіршилися, Євросоюз, Великобританія, США, Канада і низка інших країн поетапно вводили санкції проти білоруських офіційних осіб, а також підприємств, звинувачуючи Мінськ в порушеннях під час виборів і порушення прав людини.

Поділитись