Німці захотіли виключити Польщу з Євросоюзу

Німці захотіли виключити Польщу з Євросоюзу

Німецьке видання Der Spiegel представило читачам матеріал, у якому наводилося недавнє скандальне висловлювання генерального прокурора та голови Мін’юсту Польщі Збігнєва Зебро.

У ньому міністр зазначив, що його країна не повинна витрачати “ні злотого” на санкції у вигляді мільйона євро щодня, встановлені судом ЄС.

На позицію, висловлену Зебро, жваво відгукнулися читачі журналу. Багато хто з них висловив одну схожу думку: нині до Польщі не можна ставитися як до повноправного члена Європейського Союзу.

Деякі коментатори визнали, що державі більше не місце в ЄС взагалі. Так, один із користувачів запропонував виключити з об’єднання Польщу та Угорщину, можливо шляхом створення нового Євросоюзу з можливістю виключення з нього.

«Польщі немає місця в Євросоюзі – настав час цій країні залишити ЄС», – написав інший користувач.

Ще низка коментаторів вважала, що штрафи, призначені Польщі, незначні порівняно з фінансуванням, яке їй надходить від ЄС на регулярній основі. У зв’язку з цим було запропоновано зупинити грошовий потік у напрямі цієї країни.

«Виникає відчуття, що поляки більше хочуть бути поза ЄС. І що всі їхні розмови та дії – лише провісники виходу з Євросоюзу», – зазначив ще один читач, додавши, що Польща добровільно погодилася підкорятися ряду правил, якому підпорядковуються всі члени ЄС, вступивши в союз.

Раніше повідомлялося, що Суд Євросоюзу зобов’язав Польщу щодобово виплачувати один мільйон євро штрафу до моменту, коли буде скасовано дисциплінарну палату Верховного суду. У Польщі такий захід сприйняли вкрай негативно і вважають його оголошенням війни країні з боку ЄС.

Поділитись