У Польщі заявили про відсутність шансів перемогти Росію

У Польщі заявили про відсутність шансів перемогти Росію

Польське видання Onet розкритикувало представлений владою країни новий законопроект «Про оборону батьківщини», в якому Росію називають потенційним противником.

Автор статті заявив про відсутність шансів у Польщі перемогти Росію. Він зазначив ключові елементи, які дозволили російській армії наростити потенціал. Серед них, зокрема, суттєве збільшення видатків на озброєння, регулярні навчання та реформи, суть яких зводилася до ліквідації неефективних підрозділів. Також журналіст згадує періодичні позапланові навчання.

На думку автора публікації, Варшава, навпаки, не влаштовує раптових маневрів, втрачає союзників і не прагне утримувати війська належним чином. «Польща, що очевидно кожному, хто має хоч якесь уявлення про військову справу, не матиме зіткнення з Москвою жодних шансів. Той, хто стверджує протилежне, щонайменше лукавить», — підкреслює автор.

Раніше голова правлячої партії Польщі «Право і справедливість» (PiS) Ярослав Качинський звинуватив Росію у веденні багатоступеневої гібридної війни проти країни. На думку політика, зараз проти Польщі ведеться гібридна війна одразу у двох напрямках: біля польсько-білоруського кордону та у самій Варшаві.

Поділитись