Формування нового уряду Нетаньяху зайшло в глухий кут

Формування нового уряду Нетаньяху зайшло в глухий кут

Колишній прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, який отримав мандат на формування кабміну за підсумками парламентських виборів, стикається з проблемами щодо затвердження кандидатів на посади міністрів, пише The Times of Israel.


За інформацією видання, переговори лідера партії “Лікуд” щодо створення коаліції в парламенті з партією “Релігійний сіонізм”, представники якої наполягають на своїх претендентах на посаду міністра оборони та голови мінфіну єврейської держави, “зайшли в глухий кут” – сторони не зустрічалися з 9 листопада.

Як зазначається, головою міноборони Ізраїлю у новому уряді хоче стати лідер “Релігійного сіонізму” Бецалель Смотрич, а якщо йому це не вдасться, то він бажає посісти місце міністра фінансів.

Водночас, Нетаньяху, за даними видання, розглядає на ці посади інших політиків і не бажає віддавати посади своєму колегі. При цьому у спробі чинити тиск на лідера “Лікуд” Смотрич останніми днями зустрічався із шістьма відставними генерал-майорами Армії оборони Ізраїлю, а також заручився підтримкою з боку відомих сіоністських рабинів. Однак The Times of Israel наголошує, що спроби глави “Релігійного сіонізму” стати міністром оборони вже викликали критику в суспільстві, оскільки він прослужив в армії лише 14 місяців, починаючи з 28 років.

Раніше повідомлялося, що президент Ізраїлю Іцхак Герцог доручив Нетаньяху сформувати уряд.

Поділитись