Фінляндія почала будівництво загородження на кордоні з росією

Фінляндія почала будівництво загородження на кордоні з росією

Фінляндія на КПП «Вартіус», який знаходиться кордоні з Росією, почала будівництво тимчасових загороджень у зв’язку з напливом мігрантів. Збройні сили країни допомогають прикордонникам у цьому.

Про це повідомив начальник фінського прикордонного пункту капітан Йоуко Кіннунен з посиланням на Yle. 

«У безпосередній близькості до шлагбаумів будуються захисні споруди, тобто тимчасові перепони на державному кордоні. Цей захід із забезпечення роботи прикордонного пункту», − зазначив Кіннунен. 

Керівництво прикордонної служби заявило, що ніч на кордоні пройшла спокійно, проте у суботу притулок попросили 67 людей.

За словами Кіннунена, на пункті «Вартіус» виявили певну групу тих, хто шукав притулок і прибув до Фінляндії в суботу, яку «виштовхали» від російського прикордонного посту в бік Фінляндії проти їхньої волі. 

Зазначається, що після цього за ними закрили ворота, тому вони не змогли повернутися на території росії. 

«Поведінка останньої групи, що складається з 20 осіб, показала, що вони не хочуть в’їжджати до Фінляндії», – додав Кіннунен.

Відомо, що глава МВС Марі Рантанен заявила, що Фінляндія закриває чотири пункти пропуску на кордоні з Росією як результат того, що зростає кількість тих, кому потрібен притулок: Іматру, Ніїралу, Нуйямаа та Ваалімаа. Прикордонні пункти будуть зачинені до 18 лютого 2024 року.

Поділитись