Еквадор намагається зупинити спалах бандитського насильства в країні

Еквадор намагається зупинити спалах бандитського насильства в країні

Майже 900 осіб було заарештовано в Еквадорі з вівторка в ході операції національної безпеки, спрямованої на припинення спалаху групового насильства , повідомила адміністрація президента Еквадору.

Про це передає CNN.

У президентстві стверджують, що 94 із 859 затриманих є членами, як вони називають, «терористичних» груп.

Еквадор сколихнули вибухи, викрадення поліцією та заворушення у в’язницях у хвилі насильства , що почалася з втечі з в’язниці одного з найвпливовіших наркобаронів Еквадору минулих вихідних.

Президент Еквадору Даніель Нобоа у вівторок оголосив, що країна перебуває у стані «внутрішнього збройного конфлікту», наказавши силам безпеки «нейтралізувати» кілька злочинних угруповань, звинувачених у поширенні надзвичайного насильства.

В указі президента Нобоа також назвав 22 злочинні угруповання «терористичними».

Крім того, уряд Еквадору оголосив у четвер, що іноземці, які хочуть в’їхати в країну з Колумбії чи Перу, повинні будуть надати довідку про судимість, щоб «запобігти та контролювати в’їзд осіб, які становлять загрозу або ризик». для громадської безпеки».

Нобоа стверджував, що 90% іноземних ув’язнених в Еквадорі – це колумбійці, перуанці та венесуельці.

Причиною насильства стала втеча відомого лідера банди Адольфо «Фіто» Масіаса з в’язниці в Гуаякілі в неділю.

Після втечі Фіто та заяви, тюремне агентство Еквадору повідомило про інциденти щонайменше в шести в’язницях у різних провінціях у неділю.

Тоді злочинні угруповання розпочали хвилю насильницьких нападів, демонструючи силу, щоб перешкодити спробам придушити їхню діяльність.

Еквадор, де розташовані Галапагоські острови та сприятлива для туристів доларова економіка, колись був відомий як «острів миру», розташований між двома найбільшими у світі виробниками кокаїну – Перу та Колумбією.

Але глибоководні порти країни зробили її ключовим транзитним пунктом для кокаїну, який потрапляє до споживачів у Сполучених Штатах і Європі.

Поділитись