Для в’їзду в Латвію від росіян вимагають підписати заяву із засудженням російської влади

Для в’їзду в Латвію від росіян вимагають підписати заяву із засудженням російської влади

Росіяни почали стикатися з такими вимогами при в’їзді до Латвії.

Для того, щоб перетнути кордон з Латвією, громадянам Російської Федерації доводиться підписувати якусь заяву, в якій засуджуються дії російської влади. У разі відмови підписати відповідний документ, громадянам Росії буде заборонено перетинати латвійський кордон, а крім того, існує ризик потрапити і до якогось «чорного списку».  Однак у Ризі відмовляються будь-що коментувати те, що відбувається на кордоні.

«Зокрема, до них [громадянам Росії] висувають кричущі вимоги підписати якусь заяву із засудженням російської влади. У разі відмови це зробити, як показує практика, у в’їзді можуть не лише відмовити, а й внести їх до чорного списку», – повідомили у дипломатичному відомстві РФ.

Що конкретно вимагають від громадян Росії засудити у діях російської влади – не уточнюється, однак, подібні вимоги висуваються виключно до російських громадян – у разі перетину кордону громадянами інших країн такі “порушення” не виявляються.

Примітним є те, що у разі підписання відповідної заяви громадяни Росії можуть почати нести відповідальність вже за російським законодавством.

Поділитись