Депутат Держдуми заявив, що долю окупованого Донбасу вже вирішено

Депутат Держдуми заявив, що долю окупованого Донбасу вже вирішено

Експерт комітету Держдуми у справах СНД Дмитро Куликов заявив, що майбутнє Донбасу вже вирішено і воно не залежить від позиції української влади.

Про це він розповів TK Union, інтерв’ю опубліковано на YouTube.

«Мені дуже сподобалася позиція керівника Донецької республіки Дениса Пушиліна, близько до тексту, по пам’яті, коли він сказав: «Ми відчуваємо себе в Росії, живемо як в Росії і з цього маємо намір далі виходити», – сказав Куликов.

Він звернув увагу, що парад на честь 75-річчя Перемоги у ДНР проводитимуть одночасно з парадом в Росії. Також росіяни, що знаходяться на території Донбасу, зможуть взяти участь в голосуванні за поправки до Конституції.

«Сам той факт, скільки людей республік вже стали повноцінними громадянами Російської Федерації. Всі ці фактори, на мій погляд визначають дуже однозначно і ясно майбутнє Донбасу», – підкреслив експерт.

На його думку, Донбас «мужністю, кров’ю, життями своїми» заплатив за право самостійно вирішувати свою долю.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що зможе повернути Донбас під контроль Києва за допомогою дипломатії, економічного зростання і зміцнення армії. На його думку, східні території країни були «віджаті, але це тимчасово».

Поділитись