Число постраждалих внаслідок землетрусів у Японії досягло 34 осіб

Число постраждалих внаслідок землетрусів у Японії досягло 34 осіб

Не менше 34 людей постраждали внаслідок землетрусів, які сталися у п’ятницю у префектурі Ісікава, повідомляє агентство Jiji.

Зазначається, що більшість постраждалих — мешканці селища Судзу, де підземні поштовхи відчувалися найсильніше і призвели до руйнувань кількох житлових будинків. Ще принаймні одна людина постраждала у сусідній префектурі Тояма. Більшість постраждалих отримали травми середньої тяжкості, проте двоє людей було госпіталізовано у тяжкому стані. Наразі відомо про одного загиблого — чоловік упав зі сходів у момент землетрусу. Раніше повідомлялося про 27 постраждалих.

Землетрус стався у п’ятницю в центральній частині головного острова Хонсю на узбережжі Японського моря. Спочатку заявлена магнітуда становила 6,3, проте згодом японські сейсмологи підвищили її до 6,5. За даними метеорологічного управління країни, епіцентр перебував у префектурі Ісікава на півострові Ното. Вогнище залягало на глибині близько 12 км.

Сейсмологи попередили про можливість потужних афтершоків у найближчий тиждень, закликавши місцевих жителів до максимальної пильності. За два дні в цій частині Японії сталося більше десяти землетрусів, у тому числі магнітудою 5,8. Метеорологи також попереджають про загрозу зсувів — у районі вже третій день йдуть дощі.

Поділитись