Британія дала ЄС обіцянку щодо Brexit

Британія дала ЄС обіцянку щодо Brexit

Євросоюзу слід усвідомити, що Великобританія в будь-якому випадку покине співтовариство в кінці жовтня 2019 року.

Про це заявив міністр закордонних справ Сполученого Королівства Домінік Рааб, який прибув на неформальну зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн ЄС.

“Ми покинемо ЄС наприкінці жовтня. Це точно, це те, що станеться, і це повинні зрозуміти наші партнери в ЄС”, – наводить його слова ТАСС.

Рааб підкреслив, що Британія має намір продовжити співпрацю з ЄС, в тому числі з питань ядерної програми Ірану, ситуації в Гонконзі і весь спектр зовнішньополітичних проблем. Він також відмовився визнавати, що прем’єр Борис Джонсон призупинив роботу парламенту з єдиною метою – уникнути дискусії виходу Великобританії з ЄС.

Тим часом міністр закордонних справ Ірландії Саймон Коувені заявив, що Великобританія не висунула Євросоюзу до теперішнього часу надійних пропозицій для вирішення ситуації навколо угоди про умови виходу королівства зі складу ЄС.

«Нам потрібні надійні пропозиції, ми повинні бути чесними в цьому питанні», – сказав він.

Нагадаємо, 28 серпня глава британського уряду Борис Джонсон оголосив про припинення роботи парламенту Сполученого Королівства до 14 жовтня, що істотно знизило шанси депутатів завадити виходу країни з ЄС без угоди.

Великобританія повинна покинути ЄС 31 жовтня.

Поділитись