Бота з голосом Порошенка оплачують із виборчого штабу

Бота з голосом Порошенка оплачують із виборчого штабу

У БПП підтвердили масове обдзвонювання громадян нібито від Петра Порошенка із закликом прийти на вибори 21 квітня.

Про це інформує громадський рух Чесно, передає ua1.com.ua.

Керівник секретаріату партії Максим Саврасов, зокрема, зауважив, що бота оплачують із виборчого штабу кандидата.

На запитання, де штаб Порошенка взяв персональні дані українців, Саврасов відповів, що “алгоритму не знає”. Активісти витрат на такі дзвінки у звіті виборчого штабу Порошенка не знайшли, проте припускають, що їх оприлюднять вже після другого туру.

Так, iз 18 квітня громадяни масово повідомляли про “дзвінки від президента”. У Чесно проаналізували, що громадянам телефонували здебільшого із київського стаціонарного номеру або використовували IP-телефонію. Зі слів інтернет-користувачів, дзвінки з останнього номеру надходили до них ще з 2018 року: або з опитуванням від мережі автозаправок, або з візового центру, або ж абоненти просто чули мелодію.

Натомість речник штабу Олег Медведєв теж не заперечує обдзвонювання і каже, що важливою є реакція виборців, які не визначилися.

“…За них іде боротьба. Опитування показують, що їх уже багато – щонайменше 20%. Можливо, цей дзвінок і завтрашні дебати допоможуть їм зробити усвідомлений вибір на користь одного з кандидатів. Бажано, звісно, на користь Петра Порошенка”, – наголосив він, не повідомивши, звідки взяли телефонні номери.

Поділитись