Бориса Джонсона виписали з лікарні

Бориса Джонсона виписали з лікарні

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон виписаний з лікарні, заявив прес-секретар Даунінг-стріт.

“Прем’єр-міністр був виписаний з лікарні, щоб продовжити одужання”, – сказав речник. «За порадою медичної команди, прем’єр-міністр не одразу повернеться до роботи. Він хоче подякувати всім лікарям клініки святого Томасу за чудову турботу, яку він отримав”, – передає CNN.

“Всі його думки стосуються тих, хто постраждав від цієї хвороби”, – додав прес-секретар.

Наречена Джонсона Керрі Симондс подякувала Британській національній службі охорони здоров’я після “дуже важкого тижня. Про це вона написала в неділю у Твиттері після виписки її нареченого з лікарні.

“Я хочу подякувати нашому чудовому медичному закладу. Персонал лікарні” Сент-Томас “був неймовірним. Я ніколи, ніколи не зможу відплатити вам, і я ніколи не перестану вам дякувати”.

Джонсон опублікував заяву в суботу, подякувавши працівникам Національної служби охорони здоров’я та лікарні Сент-Томас після лікування коронавірусом, сказавши: “В мене немає слів для подяки. Я завдячую їм своїм життям”, повідомляє Асоціація преси Великобританії.

Це перша публічна заява прем’єр-міністра після того, як він потрапив до лікарні минулої неділі ввечері.

Борис Джонсон повідомив, що відчуває “легку симптоматику” і продовжує керувати країною, одночасно ізолюючись у своїй квартирі на Даунінг-стріт.

10 днів тому на Даунінг-стріт оголосили, що стан здоров’я 55-річного Прем’єра не покращується, і його доставили до лікарні Сент-Томас у Лондоні. Наступного дня після погіршення стану його перевели до реанімаційного відділення (відділення інтенсивної терапії).

За словами його речника, Джонсон провів три ночі в інтенсивній терапії та отримав “стандартне лікування киснем”, але не потребував механічної чи інвазивної вентиляції.

Увечері в четвер його перевели з відділення інтенсивної терапії. У п’ятницю прес-секретар заявив, що прем’єр-міністр «зміг зробити короткі прогулянки» між періодами відпочинку і передав персоналу слова подяки.

Переклад Володимира Малініна

Поділитись