Близьким Навального загрожує в’язниця

Близьким Навального загрожує в’язниця

Соратникам і близьким опозиціонера Олексія Навального, які могли вивезти з Росії пляшки зі слідами нібито отрути, може загрожувати до семи років ув’язнення.

Так вважає глава колегії адвокатів «Грибаков, Поляк і партнери» Олександр Грибаков. Експерт посилається на 226,1 КК РФ, яка визначає відповідальність за контрабанду сильнодіючих, отруйних, вибухових, радіоактивних речовин, радіаційних джерел, ядерних матеріалів, вогнепальної зброї і так далі.

“У тому випадку, якщо вони знали, що пляшка містить залишки отруйної речовини. Про якусь відповідальності, проте, передчасно говорити, оскільки справа не порушена, проводиться тільки дослідча перевірка, наскільки я знаю з відкритих джерел”, – сказав Грибаков.

Юрист зазначив, що в подив наводить той факт, що найважливіший доказ був вивезений за межі Росії, якщо це дійсно відбулося.

Раніше соратники опозиціонера Олексія Навального розповіли, коли політику стало погано, прихильники діяча викликали адвоката і вирушили до готелю, де фіксували, описували і упаковували все, що знайшли. Пізніше засновник фонду Cinema for Peace Яка Бізіл, який організував перевезення опозиціонера, заявив, що пляшки з водою з номера Олексія Навального з томського готелю доставили німецьким рятувальним бортом в Берлін. За словами соратників Навального, німецькі фахівці в рамках розслідування інциденту виявили отруйну речовину «Новачок» на пляшці води.

Поділитись