Bild: опозиція ФРН закликає заборонити видачу шенгенських віз росіянам

Bild: опозиція ФРН закликає заборонити видачу шенгенських віз росіянам

У Німеччині опозиційний блок Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС) виступає за припинення видачі віз до країн єврозони громадянам Росії, повідомляє Bild am Sonntag.

За даними видання, дедалі більше політиків у ФРН закликають брати приклад із Естонії, яка заявила, що категорично проти видачі документів на в’їзд росіянам. Представник ХДС із Північного Рейну-Вестфалії, член Європейського парламенту Денніс Радтке вважає нестерпним той факт, що російські громадяни вирушають у відпустку до Європи і витрачають свої кошти так, «ніби нічого не сталося».

Схожа позиція і у представника ХСС Андреа Ліндхольця. Він вважає, що Берлін не повинен знову виступати проти партнерів у Європі, а видача туристичних віз громадянам РФ має припинитися для того, щоб відправити «чіткі сигнали і російському населенню».

Усім, хто особисто отримує вигоду від російської влади, «більше не можна дозволяти в’їзд до ЄС», заявив представник фракції ХДС/ХСС Юрген Хардт. При цьому він визнав, що народ Росії не є ворогом, тому загальна заборона на в’їзд до Європейського союзу для росіян, які не несуть відповідальності за конфлікт навколо України, не була б виправдана.

Глави зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу розглядатимуть питання про заборону видачі шенгенських віз росіянам на неформальній зустрічі у Празі, яка відбудеться 30-31 серпня.

Поділитись