Байден запевнив, що його син більше не займатиметься бізнесом в Україні

Байден запевнив, що його син більше не займатиметься бізнесом в Україні

Кандидат в президенти від Демократичної партії США Джо Байден заявив, що ніхто з членів його сім’ї, в тому числі син Хантер, не стане займатися бізнесом, який так чи інакше може спровокувати конфлікт інтересів для нього як нового глави держави.

За сина, який раніше був замішаний в серії скандалів, політик поручився в ході інтерв’ю CNN.

«Мій син, моя родина не будуть залучені в бізнес, який знаходиться в конфлікті або ж не знаходиться на достатній відстані від президента і влади», – підкреслив Байден.

Як зазначає видання, протягом декількох тижнів президентських виборів в США, Хантер Байден неодноразово привертав увагу преси і опонентів його батька з Республіканської партії. В першу чергу це було пов’язано з виявленням нових доказів у справі, яка працювала в Україні нафтогазової компанії Burisma, де Байден-молодший займав пост члена ради директорів в той час, як Байден-старший був віце-президентом в адміністрації Барака Обами.

Так, в одній з майстерень в американському штаті Делавер виявили ноутбук, який, імовірно, належав Хантеру Байдену, і який він особисто здав туди на ремонт. Серед матеріалів, знайдених на жорсткому диску комп’ютера, зокрема, виявилося листування Байдена-молодшого з українським бізнесменом Вадимом Пожарським, який також працював у Burisma. В одному з листів Пожарський дякує Хантера Байдена за те, що той влаштував йому зустріч зі своїм батьком у Вашингтоні, коли той вже працював в Білому домі. При цьому сам Байден раніше заявляв, що ніколи не обговорював з сином його справи на Україні.

Поділитись