Азербайджан запропонував Вірменії підписати мирний договір

Азербайджан запропонував Вірменії підписати мирний договір

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Баку пропонує Єревану підписати мирний договір.

Про це він розповів в інтерв’ю держтелебачення Азербайджану.

«Ми відправили до Вірменії порядку – мирну угоду. Нехай говорить, що не хоче, нехай говорить, що відмовляється. Я багато разів говорив, говорю: ми готові, давайте почнемо переговори. Війна закінчена? Закінчена. Ти хочеш миру, Вірменія? Неначе хочеш. Тоді чому б не підписати мирну угоду? Визнайте нашу територіальну цілісність, підпишіть мирну угоду і вирішите питання делімітації кордонів. В цьому відношенні наш порядок денний відповідає порядку денному Європейського союзу, Туреччини та Росії», – сказав він.

22 липня офіційний представник Міністерства закордонних справ (МЗС) Росії Марія Захарова заявила, що Москва стурбована ескалацією напруженості на окремих ділянках азербайджано-вірменського кордону. Вона звернула увагу на регулярні перестрілки між військовослужбовцями Азербайджану і Вірменії на прикордонних територіях і підкреслила, що така напружена зупинка перешкоджає нормалізації відносин двох країн.

Раніше Міністерство оборони Вірменії повідомило про стрілянину з мінометів на кордоні з Азербайджаном. За даними відомства, обстріл вірменських позицій біля села Ерасх розпочався 17 липня. У міністерстві заявили, що азербайджанські військові застосовували стрілецьку зброю і міномети різного калібру.

Поділитись