Американські аналітики попереджають про загрозу швидкого прориву армії РФ

Американські аналітики попереджають про загрозу швидкого прориву армії РФ

Американський Інститут вивчення війни пише про загрозу швидкого прориву армії РФ.

Ресурс аналізує заяву головкому Сирського, що напередодні він побував «у двох бригадах, де поступово ускладнюється ситуація та є загроза просування ворожих підрозділів у глибину наших бойових порядків».

А також інтерв’ю Der Spiegel з неназваними українськими командирами, які заявили, що майже всі українські частини та з’єднання змушені заощаджувати боєприпаси та техніку та місцями РФ вдається стримувати, лише поки вона не «нападе з усією силою».

ISW приходить до висновку, що ЗСУ більше постачають боєприпасами ті ділянки, де РФ активно атакує.

«Заяви Сирського та українських командирів дозволяють припустити, що інтенсифікація російських наступальних операцій у районі, де українські сили не приділяли пріоритетної уваги розподілу і так обмежених запасів боєприпасів, може призвести до російського прориву та дестабілізації на раніше стабільній ділянці лінії фронту в короткий , – коментує ISW.

Аналітики вважають, що нинішня лінія фронту, «швидше за все, нестабільна», і важливо забезпечити Україну снарядами, «щоб не дати Росії виявити та використовувати можливість прориву на вразливій ділянці фронту».

Поділитись