Американці через новий вірус COVID-19 масово купляють зброю та боєприпаси

Американці через новий вірус COVID-19 масово купляють зброю та боєприпаси

За даними ФБР, які наводить ABC News, в січні і лютому поточного року правоохоронними органами США були проведені 5,5 млн перевірок щодо громадян, які звернулися за дозволом на придбання вогнепальної зброї.

В цілому, як повідомляє ABC News, продажу зброї в США традиційно зростають в рік президентських виборів, як це було і в 2016 році. Однак за минулі січень і лютий на тлі поширення COVID-19 було продано майже на 350 тис. одиниць зброї більше, ніж в 2016 році.

Американські ЗМІ відзначають, що в збройових магазинах різних штатів шикуються довгі черги – вогнепальна зброя і патрони до нього розбираються з такою ж швидкістю, як харчові продукти тривалого зберігання, якими запасаються американці через пандемію коронавірусу. Деякі магазини навіть змушені вводити обмеження на продаж зброї.

За словами ритейлерів, така лихоманка спровокована побоюваннями американців, що люди зараз стають непередбачуваними і небезпечними, тому треба себе захистити. При цьому зростають продажі не тільки фізичних магазинів зброї, а й працюють онлайн. Сайт Ammo.com повідомив про 70-процентне зростання продажів в період з 23 лютого по 4 березня.

Поділитись