Зеленський визнав розслідування злочинів Євромайдану необ’єктивним

Зеленський визнав розслідування злочинів Євромайдану необ’єктивним

Президент Володимир Зеленський вважає розслідування злочинів на Майдані в 2013-2014 роках необ’єктивним.

Про це в інтерв’ю «Громадському» розповів екс-начальник управління спеціальних розслідувань Генеральний прокуратури України Сергій Горбатюк.

За його словами, Зеленський заявив, що влада повинна також розслідувати вбивства співробітників розформованого спецпідрозділу МВС України «Беркут» та інших правоохоронців. Горбатюк розповів, що глава держави цікавився ходом розслідування ще до призначення Руслана Рябошапки генеральним прокурором України.

Співрозмовник телеканалу повідомив, що на спільній зустрічі вони хотіли почути, «які результати розслідування, проблеми розслідування, чому вона розслідується необ’єктивно, як вважав президент». Разом з тим Горбатюк вважає, що зустріч закінчилася оптимістично, оскільки глава держави адекватно сприйняв його позицію, згідно з якою до відповідальності вже притягнуто «як вбивці правоохоронців, так і вбивці євромайданівців».

У свою чергу, колишній заступник глави адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов підтримав українського лідера. У своєму Telegram-каналі він написав, що генпрокурор повинен почати розслідування вбивств правоохоронців на Майдані, закликавши взяти під варту активістів, винних у масових заворушеннях.

23 жовтня стало відомо про звільнення Горбатюка з Генеральної прокуратури України, де він вів розслідування злочинів на Майдані в 2013-2014 роках.

Раніше прес-служба органу повідомила про створення структури, яка займеться розслідуванням загибелі людей під час «Євромайдану». При цьому управління спеціальних розслідувань, яке очолював Горбатюк, було скасовано.

Поділитись