Влада Мальти готова доплачувати для заоохочення туристам

Влада Мальти готова доплачувати для заоохочення туристам

Влада Мальти оголосили, що готові заплатити іноземним туристам, які цього літа відвідають цю острівну державу і проживуть на ньому не менше трьох днів.

Розміри доплати складуть до 200 євро за умови бронювання проживання в готелях і будуть безпосередньо залежатиме від класу готелю: максимум отримають ті з мандрівників, хто зупиниться в п’ятизіркових, за проживання в чотиризірковому готелі можна буде «заробити» до 150 євро, в тризірковому – до 100.

Розрахунки влади Мальти будуються на тому, що подібні заходи дозволять залучити на острів в сезон близько 35 тисяч відпочивальників. Чи зможе це допомогти економіці країни, яка більш ніж на чверть залежить від туризму – суперечливе. Наприклад, два роки тому Мальту відвідали понад 2,7 мільйона іноземців, однак з початком пандемії трафік скоротився майже на 85%.

Уже в квітні керівництво країни планує почати пом’якшувати обмеження, пов’язані з коронавірусів, оскільки рівень вакцинації населення є найвищим в ЄС – своєчасна закупівля різних вакцин від COVID-19 в достатній кількості дозволила на сьогоднішній день отримати першу дозу препаратів більш ніж 40% громадян цієї невеликої держави.

Поділитись