У Росії заявили, що Крим отримає новий статус і гігантські інвестиції

У Росії заявили, що Крим отримає новий статус і гігантські інвестиції

Крим продовжує розвиватися, і Росія йому в цьому “допомагає”.

Відомо, що обсяг приватних інвестицій в півострів на найближчі три роки складе трильйон рублів або навіть більше.

Як каже Володимир Путін, інфраструктура регіону допоможе інвесторам в реалізації своїх проектів, незалежно від того, яка це буде галузь. Планується поліпшити діловий клімат і підвищити доступність фінансових послуг – все ще присутні ряд бар’єрів.

Крим і Севастополь – це особлива економічна зона, яка є унікальним інструментом для розвитку регіону, що дозволяє, в свою чергу, розвивати бізнес.

Крім ОЕЗ, Крим стане і ОАР – особливим адміністративним районом. Це допоможе приватним інвесторам уникнути усіляких ризиків, особливо іноземних санкцій.

Щоб потрапити в програму ОАР, потрібно буде ґрунтовно вкластися – не менш 150 млн рублів. Інвестиції підуть в туризм, санаторно-курортну галузь, в розвиток або ж створення з нуля нової інфраструктури. І потихеньку це приверне нових, більш великих інвесторів.

На думку експерта Олександра Дудчака, інвестиції при Росії в півострів значно перевищують те, що вкладали в Крим при Україні.

«Так, через співпрацю з Кримом багато хто потрапляє під обмеження, але і ця проблема поступово вирішується, тому перспективи дуже приємні», – резюмував експерт.

Поділитись