Питання про допуск російських туристів в ЄС залишається відкритим

Питання про допуск російських туристів в ЄС залишається відкритим

«Зелений паспорт» ЄС будуть видавати, швидше за все, тільки тим, хто вакцинований схваленим в ЄС препаратом, заявило високопоставлене джерело в одному з європейських урядів.

Країни об’єднання домовилися представити до кінця березня зразок документа, який дозволить перш за все європейцям вільно пересуватися всередині ЄС. Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що за допомогою ковідних паспортів в ЄС зможуть потрапити навіть громадяни з третіх країн.

Однак, як розповіли в європейських колах, через те, що препарат «Супутник V» поки не отримав схвалення, питання з допуском російських туристів не вирішене.

– Питання про те, на яку зону буде поширюватися даний документ, поки залишається відкритим, – підкреслив представник кабінету канцлера Австрії Себастьяна Курца.

У МЗС Іспанії, яка найбільшою мірою зацікавлена ​​у відновленні літнього туризму, заявили, що деталі обговорювати рано.

– Ми сподіваємося, що «зелені паспорти» вдасться ввести до літа. При цьому ми дотримуємося позиції, що даний документ повинен бути уніфікованим, щоб кожна країна не розробляла свою власну формулу, – повідомив представник відомства.

Поділитись