Верхня палата законодавчих зборів штату Нью-Йорк схвалила легалізацію марихуани

Верхня палата законодавчих зборів штату Нью-Йорк схвалила легалізацію марихуани

Законодавці верхньої палати законодавчих зборів штату Нью-Йорк у вівторок прийняли законопроект про легалізацію продажу марихуани в рекреаційних цілях.

Про це повідомив телеканал CNBC.

За його відомостями, законопроект набрав 40 голосів за, проти виступили 23 законодавця. Очікується, що нижня палата законодавчих зборів також візьме цю ініціативу, щоб вона стала законом її потім повинен буде підписати губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо. Останній раніше неодноразово висловлювався на користь легалізації марихуани. Він пропонував відповідну ініціативу на розгляд законодавців в 2019 і 2020 роках.

У січні поточного року Куомо вказав, що втрати, понесені економікою штату за час пандемії, можна частково компенсувати за рахунок податкових відрахувань від продажу марихуани. Раніше бюджетний департамент штату Нью-Йорк прогнозував, що через пандемію скарбниця штату недоотримає у 2021 році $ 13,3 млрд.

Зараз марихуану дозволено використовувати в штаті Нью-Йорк лише в медичних цілях. У разі, якщо відповідний законопроект буде прийнятий, Нью-Йорк стане п’ятнадцятим штатом, в яких дозволені продаж і вживання канабісу в рекреаційних цілях. Бюджет штату, за даними газети The Wall Street Journal, повинен бути узгоджений станом на 1 квітня.

Поділитись