Сестра Кім Чен Ина порівняла главу Південної Кореї з «американським папугою»

Сестра Кім Чен Ина порівняла главу Південної Кореї з «американським папугою»

Сестра лідера Північної Кореї Кім Чен Ина і заступник завідувача відділом Центрального Комітету Трудової партії країни Кім Е Чжон прокоментувала слова південнокорейського глави Мун Чже Іна, який засудив нещодавні запуски двох балістичних ракет КНДР.

Про це повідомляє Центральне телеграфне агентство (ЦТАК). За словами Е Чжон, вона більше не в силах «стримати приголомшення» після публічних заяв лідера Південної Кореї. Вона також зазначила, що слова політика є «апогей нахабства».

«Випробувальні пуски балістичних ракет проведені в однакових НДІ оборонної науки Півночі і Півдня, але про свої вони кажуть, що це заради миру і діалогу на Корейському півострові, а то, що ми робимо, – небажане справа, що викликає тривогу у південнокорейських співвітчизників і утрудняє атмосферу діалогу», – підкреслила Е Чжон.

Крім того, вона порівняла Чже Іна з «американським папугою» і звинуватила південнокорейську влада в цинізмі. За її словами, ці висловлювання схожі на «хуліганські» дії США, які «чіпляються» до Північної Кореї, вважаючи, що вживаються країною заходи по самообороні є порушенням резолюцій ООН і загрозою міжнародній спільноті.

До цього президент США Джо Байден попередив КНДР про «відповідні дії» у відповідь на запуски ракет.
Раніше повідомлялося, що КНДР запустила дві балістичні ракети малої дальності в Японське море 25 березня. За даними південнокорейських військових, снаряди були випущені з північно-східної провінції Південний Хамген. Ракети пролетіли пролетіли 450 км на висоті 60 км.

Поділитись