В Умані поліцейські затримали вбивцю

В Умані поліцейські затримали вбивцю

Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вбивства в місті Умань 40-річного чоловіка, що сталось 10 січня 2019 року.

Встановлено, що до скоєння злочину причетний 55-річний чоловік, який 10.01.2019 року під час спільного розпиття алкогольних напоїв за місцем свого проживання в одній із квартир міста м.Умань та раптово виниклого конфлікту наніс своєму знайомому декілька ударів кулаками в область обличчя та грудної клітини та три удари скляною пляшкою з-під мінеральної води «Боржомі» в область голови, внаслідок чого настала смерть потерпілого, а власник помешкання залишив місце події. 

12.01.2019 року зловмисник був затриманий в порядку ст.208 КПК України та зізнався у вчиненні вбивства.

Того ж дня, Уманською місцевою прокуратурою за вказаним фактом 55-річному уманчанину повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) Кримінального кодексу України.

Крім того, Уманська місцева прокуратура невідкладно звернулась з клопотанням до Уманського міськрайонного суду про обрання вбивці запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, проте, 14 січня 2019 року суд у задоволенні клопотання відмовив та ухвалив звільнити підозрюваного з-під варти.

Наразі місцева прокуратура готує апеляційну скаргу на вказану ухвалу слідчого судді до Апеляційного суду Черкаської області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 115 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Поділитись