В Австрії заявили про провал енергетичної політики ЄС

В Австрії заявили про провал енергетичної політики ЄС

Євросоюз не впорався з енергетичною кризою, яка стала найскладнішою з 1970-х років, пише австрійська Die Presse.


За даними видання, морозні ночі у Східній Європі сповіщають про наближення зими, але ЄС не впорався з кризою, яка склалася через ситуацію з коронавірусом та великий попит на скраплений газ в Азії та США. Через це ціни на пальне зросли, а Брюссель виявився «не готовим до того, щоб ефективно та швидко реагувати на ці глобальні явища». За даними видання, тільки Росія може швидко постачати газ до європейських країн, що збільшує залежність ЄС від неї.

Як йдеться у статті, Євросоюз запевняв, що може визначати світову політику, при цьому сам же створив умови, через які опинився у скрутному становищі. ЄС не дотримується єдиної позиції, а Москва показала йому межі фантазій про світове панування. Die Presse назвала фатальною помилкою відмову європейських країн від довгострокових контрактів на газ.

Раніше Євросоюз запропонував частково замінити російський газ. Цілком відмовитися від російського палива ЄС не вдасться. При цьому запропоновано знайти газ у інших країнах. Наприклад, 33 відсотки попиту Болгарії можна задовольнити за допомогою постачання газу з Азербайджану.

Поділитись