Українська автокефальна православна церква припинила своє існування

Українська автокефальна православна церква припинила своє існування

Українська автокефальна православна церква офіційно припинила своє існування.

Про це повідомляє портал «Українські новини» з посиланням на парламентську газету «Голос України». За даними видання, 29 липня в Єдиний державний реєстр юридичних осіб була внесено запис про ліквідацію УАПЦ і її приєднання до Православної церкви України. Також повідомляється про припинення дії всіх довіреностей, виданих УАПЦ.

5 серпня лідер Української православної церкви Київського патріархату Філарет звернувся до вірян з проханням захистити його і його церкву. За словами ієрарха, йому необхідний захист від нападок лідера ПЦУ Єпіфанія.

У грудні 2018 року на об’єднавчому соборі була створена Православна Церква України. До складу нової релігійної організації увійшли в основному представники невизнаних УПЦ КП і УАПЦ. Главою ПЦУ був призначений митрополит Єпіфаній.

Після цього Київський патріархат був ліквідований і увійшов до складу нової церкви. Філарет при цьому отримав статус почесного патріарха ПЦУ. Пізніше ієрарх скликав собор, на якому було вирішено відновити Київський патріархат. За його словами, якби в УПЦ КП знали зміст томосу про автокефалію, ніхто не проголосував би за нього, адже він «закріплює перехід з однієї залежності в іншу».

Фото https://church.net.ua/

Поділитись