Українці вимагають опублікувати стенограми розмов Порошенка з США

Українці вимагають опублікувати стенограми розмов Порошенка з США

Електронна петиція до президента Володимира Зеленського з вимогою опублікувати стенограми телефонних розмов колишнього глави держави Петра Порошенка з офіційними представниками Сполучених Штатів з’явилася на сайті українського лідера.

«Прошу оприлюднити і опублікувати повні тексти стенограм всіх телефонних розмов, які були проведені між президентом України Петром Порошенко і президентом США Бараком Обамою і відбулися в період з 2014 по 2017 роки», – йдеться в петиції. Також заявник вимагає опублікувати тексти стенограм переговорів Порошенка з іншими офіційними представниками США з 2014 по 2019 роки.

Автором петиції виступив громадянин України Олександр Скубченко. Необхідно 25 тисяч голосів для її офіційного розгляду главою держави. До кінця збору підписів залишилося 90 днів.

У США розгорівся скандал навколо липневої телефонної бесіди президента країни Дональда Трампа з главою України Зеленським. Це стало приводом для початку процедури імпічменту щодо американського лідера. 25 вересня Білий дім опублікував стенограму розмови. Таке рішення було прийнято з ініціативи Трампа. Це стало відповіддю на звинувачення законодавців, які вважають, що президент США чинив тиск на Зеленського в інтересах своєї політичної кампанії.

Поділитись