Україна попросила у ЄС допомогти їй вступити в організацію

Україна попросила у ЄС допомогти їй вступити в організацію

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив про бажання країни максимально наблизитися до отримання повноправного членства в ЄС протягом п’яти років. Про це повідомляє УНІАН.

“Європейська та євроатлантична інтеграція – наш ключовий пріоритет. І ми про це не просто говоримо, ми доводимо це своїми діями. Через п’ять років ми хочемо максимально наблизитися до членства в ЄС. І в цьому ми потребуємо вашої допомог”, – заявив він на зустрічі з керівником Директорату Єврокомісії з питань політики сусідства і переговорів по розширенню Крістіаном Данієльсоном.

Якими саме діями Україна планує довести свою відданість ідеї членства в Євросоюзі, прем’єр не уточнив. Також під час зустрічі Гончарук зазначив, що Україна сподівається на особливий формат партнерства з ЄС.

30 вересня стало відомо, що український Кабмін ставить за мету до 2025 року досягти критеріїв, необхідних для вступу країни в НАТО і Євросоюз.

Раніше представник кабінету міністрів у Верховній Раді Ірина Верещук заявила, що Україна повинна переглянути свій підхід до відносин з НАТО і відмовитися від ідеї вступити в альянс.

Поділитись