Україна має намір виконати рішення Світової організації торгівлі щодо спору з Росією

Україна має намір виконати рішення Світової організації торгівлі щодо спору з Росією

Україна заявила у Світовій організації торгівлі, що має намір виконати її рішення щодо спору з Росією щодо енергокорегувань, проте їй для цього потрібен час, повідомило журналістам джерело в СОТ.

У понеділок відбулося засідання органу з вирішення спорів організації. “Україна зробила заяву, що декларує її намір імплементувати висновки СОТ в суперечці з Росією з приводу антидемпінгових заходів, введених відносно імпорту нітрату амонію з Росії”, – повідомив співрозмовник журналістам.

Українська сторона також зазначила, що для виконання цього рішення їй потрібно “розумний період часу”. “Росія привітала заяву України і сказала, що готова обговорити це питання з Україною”, – додало джерело.

У середині вересня Україна програла Росії в СОТ в суперечці щодо енергокорегувань. Йдеться про диспут між країнами в зв’язку з антидемпінговими заходами щодо нітрату амонію російського походження. Росія заперечувала так звану методику “енергокорегувань”, що застосовується для розрахунку собівартості російської продукції, при якій замість цін на енергоносії на російському ринку використовуються ціни на ринках третіх країн.

За результатами розгляду спору групою арбітрів СОТ, Україні було наказано усунути порушення. Київ, не погодився з цим рішенням і подав апеляцію. Апеляційний орган СОТ залишив висновки групи експертів без змін, підтвердивши російську позицію і фактично закріпив за нею перемогу.

Поділитись